O książce „Ojciec wolnych ludzi”

Spotkanie autorskie z Pawłem Zuchniewiczem wokół książki „Ojciec wolnych ludzi” odbędzie się dziś 8 października o godz. 18 w w Centrum Młodzieży „Arka” w Radomiu (ul. Kelles-Krauza 19). Będzie również okazja, aby nabyć książkę i porozmawiać z gościem.

Pierwsza prezentacja książki odbyła się dokładnie miesiąc temu w Warszawie. Warto dodać, że od tego roku szkolnego książka została wpisana na listę lektur szkolnych dla szkół ponadpodstawowych.

W opisie wydawcy czytamy: „Ojciec wolnych ludzi” to wciągająca opowieść o Prymasie Wyszyńskim. Składa się z dwóch części – powieści biograficznej oraz wypowiedzi bł. kard. Wyszyńskiego zawartych w „rozmowach” tematycznych. Pytania do rozmów przesyłali młodzi ludzie. Tak powstała część z pytaniami o Boga, o wiarę i o człowieka. Wydawnictwo Stacja7 opracowało wznowienie tej publikacji w nowoczesnej szacie graficznej, atrakcyjnej dla młodego czytelnika.

Paweł Zuchniewicz – dziennikarz, autor książek, dźwiękowych reportaży i słuchowisk poświęconych m.in. papieżowi Janowi Pawłowi II. W 2006 roku ukazała się jego książka „Cuda Jana Pawła II”. Również autor książki „Ojciec wolnych ludzi”, czyli beletryzowanej biografii kardynała Wyszyńskiego.

Tydzień Kultury Chrześcijańskiej organizuje Wydział Duszpasterski Kurii Diecezji Radomskiej oraz Stowarzyszenia „Młyńska” Verum Bonum Pulchrum.

Patronat honorowy: Biskup Radomski Marek Solarczyk.

Patronat medialny: Radio Plus Radom, Radomski Gość Niedzielny, portal Diecezji Radomskiej

Partnerem Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej jest ENEA Wytwarzanie.

Sponsorzy:  Radmot, Zakład Masarski Krawczyk, Peugeot M.i R.Prasek, Piotr Ciołkiewicz, Marek Włodarczyk, Piekarnia Fogiel & Fogiel, Marco Shoes.