Tydzień Kultury Chrześcijańskiej 7 – 14 października 2018

Organizatorzy: Stowarzyszenie „Młyńska” Verum Bonum Pulchrum,

Wydział Duszpasterski Kurii Diecezji Radomskiej, Dom Kultury Idalin, Ośrodek Kultury i Sztuki „Resursa Obywatelska”,

Kongregacja Oratorium św. Filipa Neri w Radomiu.

07 PAŹDZIERNIKA - NIEDZIELA

18.00 – Kościół pw. Matki Bożej Miłosierdzia, ul. A. Struga 31A w Radomiu - Msza święta na rozpoczęcie Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej oraz koncert „Młodzi z Winkiem”  w wykonaniu zespołu i chóru pod dyrekcją ks. Bartłomieja Winka

08 PAŹDZIERNIKA - PONIEDZIAŁEK

18.00 – Ośrodek Kultury i Sztuki „Resursa Obywatelska”, ul. J. Malczewskiego 16 - „Radom 1918. Odrodzenie Polski w świadectwach”. Panel dyskusyjny z udziałem historyków - m. in. kanclerza Kurii Diecezji Radomskiej ks. Edwarda Poniewierskiego. ks. dr. Szczepana Kowalika, dr. Adama Duszyka, Przemysława Bednarczyka